Geen account? Meld je hier aan..

Wachtwoord vergeten? Reset je wachtwoord.

Regeladvertenties

Vragen en Antwoorden

 

1. Bevat een advertentie alleen tekst of ook beeld?

Dat kun je als uitgever zelf instellen in het dashboard.

2. Wie voert de content in van de advertenties?

Dat doet de adverteerder zelf.

3. Hoe betaalt de adverteerder?

De adverteerder voert zelf de content in, rekent af met iDEAL en ontvangt daarna automatisch een factuur per e-mail.

4. Moet ik zelf bijhouden hoeveel (advertentie-)omzet ik maak?

Nee, dat is niet nodig. Dat doen wij al voor je. Het overzicht vind je terug in je dashboard.

5. Hoe ontvang ik als uitgever het geld van de adverteerder?

Per maand of per 3 maanden worden de ontvangen gelden, minus de commissie van regeladvertenties.nl, door ons aan de uitgever overgemaakt.
 

6. Dus ik heb als uitgever helemaal geen investeringskosten?

Klopt. Je hebt geen opstart kosten, geen ontwikkelkosten, geen abonnementskosten, geen kosten voor onderhoud en geen administratiekosten. Regeladvertenties.nl werkt volgens het principe 'Pay-as-you-go': pas als er een advertentie gefactureerd wordt, ontvangen wij 20% commissie. Met deze commissie onderhouden wij regeladvertenties.nl, ontwikkelen we nieuwe onderdelen, betalen we de administratiekosten en de kosten voor de paymentprovider.
 

7. Wie bepaalt het tarief (van de advertenties)?

Dat bepaal je als uitgever helemaal zelf. Je kunt het laten afhangen van bezoekersaantallen van je website of van de lezersaantallen van je nieuwsbrief of printmedia. Je kunt het tarief ook verhogen of verlagen. Je regelt het simpel in je dashboard.

8. Wat moet ik als uitgever zelf doen?

Eerst meldt je je aan als uitgever. Daarmee krijg je toegang tot het dashboard. Hierin geef je aan op welke pagina van je website het opgeefformulier voor de advertenties moet komen. Op deze pagina plaats je een stukje code die je uit je dashboard haalt. 

Daarnaast heb je een overzichtspagina op je website nodig waar de advertenties getoond worden. En waar bezoekers desgewenst op trefwoord kunnen zoeken. Ook op deze pagina plaats je een stukje code dat je uit het dashboard haalt.
Wil je de advertenties ook tonen naast elk artikel op je website, bijvoorbeeld als sidebar met de laatste 3 opgegeven advertenties (of ad random, wat je wilt), dan vind je die code ook in je dashboard.

Deze stukjes codes halen de betreffende informatie van onze server.

9. Ok, en dan?

Vervolgens geef je in het dashboard aan in welke uitgaven men kan adverteren (website, nieuwsbrief, printuitgave) en in welke rubrieken. Tenslotte geef je aan welke edities jouw uitgave heeft. (Bij een website bestaan de 'edities' uit termijnen: 1 maand, 2 maanden etc.)

10. En dan werkt het allemaal vanzelf?

Bijna ;-) Advertenties voor je nieuwsbrief of printuitgave exporteer je na de sluitingsdatum uit je dashboard en verwerk je (geef je vorm) zoals je zelf wilt.

11. Hebben jullie verder nog tips?

Zeker! Basisvoorwaarde is dat de overzichtspagina voor advertenties goed te vinden is op je website, bijvoorbeeld door deze in het topmenu te plaatsen.
Kies daarbij een naam die past bij jouw medium.
(Bijvoorbeeld voor een website over moestuinieren: 'Stekjes'. Voor een website over Baby & kind: 'Ukkies'. Of je kiest voor meer algemeen 'Vraag & aanbod', of: 'Zoekertjes')

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt ook voor deze kleine advertenties.
Een paar tips:

En last but not least ontvang je van ons elk kwartaal een e-mail met slimme tips en andere handigheden waar je je voordeel mee kan doen.